Dieselbilar ökar trots larm – förvånar experter

 • Dieselbilar ökar trots larm – förvånar experter

  Dieselbilar ökar trots larm – förvånar experter

  Trots utsläppsskandaler och larm om hälsofaror med dieselbilar ökar nyregistreringen. Framför allt väljer företagen diesel för tjänstebilar. Förvånande, tycker både Gröna bilister och Bil Sweden.

  Nyregistreringen av dieselbilar ökade med 7,8 procent i mars i år jämfört med samma månad förra året. Nu är andelen nyregistrerade dieseldrivna bilar 51,4 procent, trots Volkswagen-skandalen och larmen om hälsofarorna med partiklar och avgaser.

  – Ungefär 70 procent av dieslarna är tjänstebilar. Det anses var bra bränsleekonomi i dieselbilar. När det blir dags att byta ut tjänstebilsflottan säger ekonomicheferna på företagen att alternativen inte är tillräckligt bra, säger Bertil Moldén, vd på Bil Sweden.

  Han är kritisk till att morötterna för att välja andra, mer miljövänliga alternativ är för dåliga. Det föreslagna bonus/malussystemet för miljöbilar kommer inte att fungera, tror han. Systemet är förvirrande, och det kommer att göra det kontraproduktivt, tycker han.

  – Det går alldeles för långsamt att ställa om. Det var det här vi varnade för. Drevet går mot dieselbilarna, ändå ökar de. Det är förvånande, säger Bertil Moldén.

  (Källa SVD Näringsliv)


  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/punkteri/public_html/dackbalansering.se/wp-includes/comment-template.php on line 1478